ACADEMIA DE ȘTIINȚE A MOLDOVEI DESCHIDE LARG UȘILE DE ZIUA SA, 12 IUNIE

07.06.2023
Vizitatori unici: 995

Luni, 12 iunie 2023, Academia de Științe a Moldovei marchează 62 de ani de la fondarea sa și 77 de ani de la formarea primelor institute de cercetare de tip academic.

În contextul sărbătorii, Academia de Științe invită reprezentanții comunității științifice la Adunarea festivă, care va avea loc la 12 iunie, ora 14.00.

Suita de evenimente va începe la ora 13.00, cu deschiderea Expoziției „Rezultatele cercetărilor membrilor AȘM – în beneficiul societății pe calea integrării europene”, care se va desfășura în Sala Aurie a AȘM.

Agenda ședinței festive include:

  • Mesaje de salut;
  • Înmânarea legitimațiilor membrilor noi aleși ai Academiei de Științe a Moldovei;
  • Conferirea distincțiilor AȘM cu prilejul Zilei Academiei de Științe și înmânarea distincțiilor din partea unor entități internaționale;
  • Respiro muzical.

În cadrul manifestării vor fi prezentate expoziții de carte științifică, de pictură și de fotografii cu referire la activitatea AȘM în perioada recentă.

La Adunarea festivă sunt invitați membri titulari, membri corespondenți ai AȘM, directori de institute și rectori ai universităților, directori și președinți de agenții, reprezentanți ai ministerelor, cercetători științifici.

Manifestarea va avea loc în format hibrid, cu prezență fizică în Sala Azurie a AȘM (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 1) și online, pe platforma ZOOM.

Date de conexiune la ZOOM:

https://us02web.zoom.us/j/86295194764?pwd=V2dtQlpZaExJMmNNQ1NCMXk5MzJ6UT09

Meeting ID: 862 9519 4764

Passcode: 120623

Transmisiunea online va fi asigurată de Institutul pentru Dezvoltarea Societății Informaționale și va fi disponibilă la link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=520bDvJoh18.

Evenimentul este deschis pentru mass-media.

 

Dr. hab. Liliana Condraticova

Categorie:

Înregistrări online