Acad. Gheorghe GHIDIRIM a fost distins cu „Premiul pentru întreaga activitate medicală”, la Gala Elitelor Medicale din Iași

07.11.2022
Vizitatori unici: 928

Academicianul Gheorghe Ghidirim, doctor habilitat în medicină, profesor universitar, a fost distins cu „Premiul pentru întreaga activitate medicală”, în cadrul Galei Elitelor Medicale și Forumul Serviciilor și Tehnologiilor Medicale, evenimente medicale internaționale de prestigiu, organizate în premieră la Iași, la 3-4 noiembrie 2022 - Forumul Serviciilor și Tehnologiilor Medicale, ediția a IV-a, Gala Elitelor Medicale, ediția a VII-a.   

 

Gala Elitelor Medicale a avut loc în seara zilei de 4 noiembrie, la Congress Hall – Palas Mall Iași în Sala Chopin & Vivaldi și a reunit într-un cadru festiv peste 400 de personalități marcante din domeniul sănătății - academicieni, cadre universitare, medici, reprezentanți ai mediului politic decizional, diplomatic și administrativ, oameni de afaceri, lideri de opinie, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți și urmași ai eroilor sistemului medical.

 

Acad. Gheorghe Ghidirim a mulțumit organizatorilor acestui grandios eveniment științific, dar și festivității de premiere a elitelor medicale românești și internaționale, unde este celebrată excelența în domeniul sănătății. Savantul a exprimat cuvinte de gratitudine și recunoștință profundă tuturor celor care l-au recomandat pentru acest prestigios premiu ce îl onorează în mod deosebit. „Gratitudinea mea se îndreaptă către toți cei care m-au apreciat, oferindu-mi acest premiu, pentru activitatea de-o viață pe tărâmul medicinei, științei medicale, cât și pentru managementul pe care l-am dezvoltat într-un domeniu pe cât de onorant și nobil, pe atât de responsabil și asumat. Premiul are o semnificație deosebită pentru mine și prin faptul că mi se acordă în orașul meu de suflet, dragul meu Iași, de care mă leagă foarte multe și frumoase amintiri. Mă emoționez de fiecare dată când îmi amintesc de dragii colegi medici chirurgi cu care am colaborat de-a lungul timpului. Vă mulțumesc că m-ați apreciat, că mi-ați arătat acest semn de recunoștință și, nu mai puțin impotant,  că nu m-ați uitat”, a spus renumitul chirurg, acad. Gheorghe Ghidirim în alocuțiuneasa de gratitudine. 

 

De asemenea, dr.hab., prof. Emil Ceban, rector USMF „Nicolae Testemițanu”, a fost premiat „pentru activitatea sa de management și contribuția la dezvoltarea sistemului medical din Republica Moldova”, iar prof. univ. dr. Grigore Tinică, membru de onoare al AȘM, a fost distins cu „Premiul pentru viziune și management medical”.

Toate categoriile de premii:

1. Premiul pentru excelență în medicină;
2. Performanță și inovație în domeniul medical;
3. Educație și cercetare în domeniul medical;
4. Premiul pentru întreaga activitate medicală;
5. Premiul pentru management și dezvoltare medicală;
6. Premiul pentru profesionalism în asistență medicală;
7. Cea mai bună echipă de urgență;
8. Cea mai bună echipă/secție spitalicească;
9. Cel mai bun medic de familie;
10. Premiul pentru cea mai dinamică societate medicală.

Festivitatea de înmânare a premiilor a fost precedată de Forumul Serviciilor și Tehnologiilor Medicale. Manifestarea științifică, găzduită de Universtiatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Iași, a fost dedicată tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății, oferind prilejul unui schimb valoros de informații de specialitate și de stabilire a unor conexiuni veritabile cu renumiți experți din domeniul medical.

 

Cadre universitare, cercetători, medici și profesioniști din domeniul sănătății au prezentat tehnologii inovatoare, cele mai recente studii, perspective și concluzii din următoarele domenii ale sănătății: medicină de urgență, medicină cardiovasculară, oncologie, obstetrică și ginecologie și medicină de familie.

 

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, Colegiul Medicilor Iași și Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. Organizatorii și-au propus ca prin acest eveniment să ofere recunoaștere și apreciere personalităților remarcabile din domeniul sănătății, instituțiilor medicale și academice, de stat și private.

 

Eugenia Tofan,

AȘM,

4 noiembrie 2022,

Iași

 

Categorie:

Înregistrări online