Anunț

Acad. Serghei Gaponenko: Prelegere publică „Наука как миссия homo sapiens во Вселенной”

18.02.2020
acad. Serghei GAPONENKO

Marți, 25 februarie 2020, ora 15:00, Academia de Științe a Moldovei (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 1, Sala Azurie), organizează prelegerea publică „Наука как миссия homo sapiens во Вселенной”, susţinută de acad. Serghei GAPONENKO, Academia Naţională de Ştiinţe din Belarus, director al Fondului Republican de Cercetări Fundamentale din Belarus.

„Priveghetoarea Basarabiei”, eveniment dedicat aniversării a 110-a de la nașterea interpretei Maria Cebotari, la Muzeul de Istorie

12.02.2020

Joi, 13 februarie 2020, ora 15.00, Muzeul de Istorie a Orașului Chişinău (str. Alexei Mateevici, 60a), în colaborare cu Secţia Ştiinţe Sociale, Economice, Umanistice și Arte a AȘM, Universitatea de Stat „D.Cantemir” și Facultatea Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, organizează un eveniment dedicat 110 ani de la nașterea interpretei Maria Cebotari: „Priveghetoarea Basarabiei”.

PROGRAM:

Conferința științifică „Interpreta Maria Cebotari: 110 ani”

11.02.2020

Marți, 11 februarie 2020, ora 10:00, la Academia de Științe a Moldovei (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 1, Sala Argintie), Secţia Ştiinţe Sociale, Economice, Umanistice și Arte a Academiei de Științe a Moldovei, în colaborare cu Institutul Patrimoniului Cultural, organizează Conferința științifică „Interpreta Maria Cebotari: 110 ani”.

La manifestare sunt invitați membri ai AȘM, cercetători ştiinţifici, profesori, studenți, persoane interesate.

Prelegere publică „Problemele reducerii riscului seismic la care este expus teritoriul Republicii Moldova” susţinută de dr. Igor Nicoara

10.02.2020

În data de 13 februarie 2020, Secţia Ştiinţe Exacte şi Inginereşti a Academiei de Științe a Moldovei, în colaborare cu Institutul de Geologie şi Seismologie din Republica Moldova, organizează prelegerea publică „Problemele reducerii riscului seismic la care este expus teritoriul Republicii Moldova”, susţinută de dr. Igor NICOARA, director al Institutului de Geologie şi Seismologie.