Simpozion științific „Reactivarea Mitropoliei Basarabiei la 30 de ani: premise, evoluții, adevăr”

Vizitatori unici: 900
Data:
-
Locul desfasurarii:
Sala Azurie

Joi, 23 martie 2023, cu începere de la ora 10:00, în Sala Azurie a Academiei de Științe a Moldovei (Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 1) va avea loc Simpozionul științific „Reactivarea Mitropoliei Basarabiei la 30 de ani: premise, evoluții, adevăr”.

Simpozionul este organizat de Mitropolia Basarabiei, în parteneriat cu Academia de Științe a Moldovei, Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, Agenția Națională a Arhivelor din Republica Moldova, Muzeul Național de Istorie a Moldovei și Institutul de Istorie al Universității de Stat din Moldova.

În cadrul forului științific vor fi prezentate un șir de cercetări și studii, comunicări, relatări, memorii privind drumul parcurs de Ortodoxia românească din Basarabia de-a lungul deceniilor.

La simpozion sunt invitați membrii titulari, membrii corespondenți și membrii desemnați ai Secțiilor de Științe ale AȘM, directorii institutelor de cercetare, rectorii instituțiilor de învățământ superior, cercetătorii științifici din domeniile cercetării și inovării, toți cei interesați de istoria Bisericii.

Reprezentanții presei sunt rugați să se înregistreze până la ora 09.30, 23 martie, în prealabil la telefonul 069911002.

Înregistrări online