Problemele domeniului cercetării abordate la emisiunea "Spațiul public" din 8 noiembrie

09.11.2023
Vizitatori unici: 643

În ajunul Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare (10 noiembrie) mai multe probleme ce țin de domeniul cercetării și inovării au fost puse în discuție în cadrul emisiunii "Spațiul public" moderată de Tatiana Fiser,  Instituția Publică Compania „Teleradio Moldova”. 

Despre Ziua Științei marcată anual pe 10 noiembrie, problemele din domeniul cercetării, integrarea rezultatelor obținute de oamenii de știință in dezvoltarea durabilă a societății, precum și problemele cu care se confruntă astăzi comunitatea științifică au fost în atenția invitaților la emisiune - dr. hab. Liliana Condraticova, secretar științific general interimar al AȘM, dr. hab. Ion Mereuță, director al Institutului de Fiziologie și Sanocreatologie a Universității de Stat din Moldova, dr. Eduard Coropceanu, director al Institutului de Cercetare, Inovare și Transfer Tehnologic al Universității Pedagogice de Stat "Ion Creangă".

Un loc aparte în discuție a fost rezervat Galei Laureaților Premiilor ASM, ediția anului 2023, și Festivalului cercetării și inovării organizat de către Academia de Științe a Moldovei în data de 10 noiembrie.

Emisiunea "Spațiul public" din 8 noiembrie este disponibilă la linkul

https://www.youtube.com/watch?v=KtKG1XxE7Gk.

Înregistrări online