Parteneriatul InterAcademy

Sub umbrela Parteneriatului InterAcademy (IAP), peste 140 de academii membre naționale, regionale și globale lucrează împreună pentru a sprijini rolul vital al științei în căutarea de soluții bazate pe dovezi pentru cele mai dificile probleme ale lumii.

IAP valorifică expertiza minților științifice de top din lume pentru a promova politici solide, a îmbunătăți sănătatea publică, a promova excelența în educația științifică și pentru a atinge alte obiective critice de dezvoltare. Membrii IAP constituie peste 30.000 de oameni de știință, ingineri și profesioniști din domeniul sănătății de top din peste 100 de țări.

Fiecare academie membru IAP reprezintă o voce cu autoritate la nivel național, această voce unificată a academiilor sub IAP își propune să amplifice impactul academiilor la nivel internațional. Acum, pe măsură ce atenția internațională s-a îndreptat către Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU, IAP oferă un mecanism colectiv pentru ca academiile să își consolideze și mai mult rolurile cruciale ca furnizori de politici și consiliere bazate pe dovezi. IAP produce declarații și rapoarte bazate pe dovezi care examinează prioritățile majore pentru dezvoltarea durabilă și oferă consiliere independentă și cu autoritate guvernelor naționale și organizațiilor interguvernamentale, inclusiv Națiunilor Unite (ONU), cu privire la problemele științifice critice.

IAP ajută, de asemenea, la dezvoltarea capacității noilor sale academii membre și mai puțin experimentate, întărind astfel capacitatea acestora de a-și asuma un rol de consiliere în propriile lor națiuni și de a contribui la discuțiile globale.

Mai mult, IAP este o organizație observatoare a Grupului Interguvernamental de Expertiză pentru Schimbări Climatice (IPCC) și a Forumului Belmont.

 Pentru mai multa informative accesati link-ul: https://www.interacademies.org/

Înregistrări online