Academician Teodor Furdui - 85 de ani!

08.05.2020
Vizitatori unici: 1246

Stimate Domnule Academician Teodor Furdui,

T. Furdui

Prezidiul Academiei de Științe a Moldovei, membrii Secției Științe ale Vieții a AȘM Vă aduc sincere felicitări și urări de bine cu prilejul aniversării celei de-a 85-a Primăveri din ziua nașterii.

Personalitate marcantă a contemporaneității noastre științifice, înalt apreciată atât în Republica Moldova, cât și peste hotarele ei, Dumneavoastră ați fost și rămâneți în continuare pilonul verticalității savanților din întreaga comunitate științifică, exemplu elocvent de înalt sacrificiu pentru idealurile societății noastre contemporane. Principialitatea care Vă caracterizează, curajul Dumneavoastră civic sunt un exemplu demn de urmat pentru generațiile de tineri, dar și de experimentați cercetători din toate domeniile de activitate științifică, de dezvoltare și inovare. Întreaga activitatea Dumneavoastră ați consacrat-o uneia din cele mai importante probleme din domeniul umanității – crearea dirijată a sănătății organismului uman, fiind fondator al unei noi direcții în știință contemporană – sanocreatologia, apreciată înalt de comunitatea științifică din țară și internațională.

Începând cu anul 2004, în înalta funcție de prim-vicepreședinte al AȘM, și ulterior, în calitate de președinte al Sfatului Academicienilor, ați adus contribuții incontestabile la reorganizarea activităților din academie, fapt ce a permis creșterea imaginii acestei prestigioase entități de înalt rang național și internațional. Grație eforturilor susținute și perseverenței în perioada activității Dvs. în cadrul conducerii Academiei de Științe, au fost create condiții relevante de activitate în domeniul cercetării-dezvoltării pentru comunitatea științifică autohtonă.

Stimate Domnule Academician Teodor Furdui, menționăm ca vasta Dvs. activitate pe parcursul vieții a fost apreciată cu cele mai prestigioase distincții de stat, înalte mențiuni și diplome naționale și internaționale.

La acest frumos popas aniversar, Vă urăm tradiționalul La mulți ani și Vă dorim multă sănătate, energie și putere de muncă creatoare, frumoase realizări în activitatea Dumneavoastră nobilă și multe bucurii și împliniri alături de cei dragi.

 

Prezidiul Academiei de Științe a Moldovei

 

Categorie:

Înregistrări online