Prezidiul AȘM a felicitat Universitatea de Stat „D. Cantemir” cu prilejul noului an de studii

2018-09-03
 

Conducerea Academiei de Științe a Moldovei a participat astăzi la festivitatea prilejuită de începerea unui nou an de studii la Universitatea de Stat „Dimitrie Cantemir”.

Cu ocazia începerii noului an de învăţământ, în numele Prezidiului AȘM, prim-vicepreședintele AȘM a adresat un mesaj de felicitare studenţilor și corpului profesoral, menţionând condiţiile excelente din cadrul Universităţii şi oportunităţile ce se deschid în faţa tinerilor studioşi.

Totodată, prim-vicepreşedintele AŞM a atras atenţia tinerilor asupra faptului că lumea modernă are nevoie de specialişti bine pregătiţi, capabili să găsească soluţii la cele mai arzătoare probleme ale civilizaţiei legate de sănătate, protecţia mediului, conservarea biodiversităţii, valorificarea surselor regenerabile de energie etc. şi pentru a reuşi se cere o pregătire de excepţie, cunoştinţe largi, inclusiv cunoaşterea limbilor moderne. „Chiar ieri am găsit o informaţie că becul electric cu incandescenţă, inventat de Thomas Edison cca 140 de ani în urmă, este deja interzis în UE, deci vor fi implementate noi surse de lumină, mai eficiente şi prietenoase mediului. În toate domeniile de activitate ale omului se conturează noi abordări, cu perspectiva elaborării şi implementării tehnologiilor noi. Sunt sigur că tinerii de astăzi, care îşi formulează un scop în viaţă, sunt motivaţi şi muncesc cu pasiune, vor avea succes”, a menţionat academicianul Tighineanu.

Studenții și profesorii Universității au fost felicitați și de vicepreședintele AȘM, acad. Ion Guceac care le-a dorit universitarilor bucurii, inspirație, putere de muncă pentru a-și vedea speranțele împlinite.

Felicitând studenții, masteranzii și doctoranzii universității, coordonatorul Secției științe umanistice și arte, dr.hab., prof. Victor Țvircun, i-a îndemnat sa savureze cât mai mult din izvorul nesecat al cunoașterii - comoara intelectuală a profesorilor săi. „Ați devenit membri ai unei familii, tinere, dar deja recunoscute în țară și peste hotare. Sa va ajute Bunul Dumnezeu de a pași pe calea aleasă. Sa deveniți specialiști de înaltă calificate. Sa fiți solicitați și împliniți, atunci veți fi si fericiți. Sănătate și baftă”, le-a dorit profesorul Țvircun. 

Eugenia Tofan,
Serviciul de Presă al AȘM