Mesaj de felicitare adresat acad. Ioan-Aurel Pop

2018-04-06

Academia de Științe a Moldovei adresează felicitări academicianului Ioan-Aurel Pop cu prilejul alegerii în calitate de președinte al Academiei Române.

Corpul academic al Academiei de Științe a Moldovei este solidar cu decizia academicienilor români și își exprimă convingerea că președintele nou ales va consolida în continuare comunitățile de savanți de pe ambele maluri ale Prutului, precum și va contribui însemnat la dezvoltarea spațiului științific și cultural comun.

Academician Gheorghe Duca,
Președintele Academiei de Științe a Moldovei

Amintim că academicianul Ioan-Aurel Pop a fost ales noul președinte al Academiei Române, în urma alegerilor care au avut loc joi, 5 aprilie 2018, în Adunarea Generală a Academiei Române.

În urma votării, Academicianul Ioan-Aurel Pop a obținut 86 de voturi, iar pe locul al doilea s-a situat academicianul Victor Voicu, cu 56 de voturi. 

Mandatul de președinte al Academiei Române are o durată de patru ani, iar un membru titular poate deține această funcție de două ori. Președintele își va prelua prerogativele după 15 zile de la data alegerilor.

Date biografice ale acad. Ioan-Aurel Pop