Mesaj de felicitare cu prilejul zilei de naștere a academicianului Eugen Doga

2018-03-01
 
Stimate domnule Academician Eugen Doga!
 
Ajungând astăzi, în ziua de 1 Martie, la o nouă aniversare, Dumneavoastră veniți, de fapt, ca un simbol, ca o nouă vibrație a primăverii, a unui nou anotimp care ne încălzește sufletele, ne reînvie sentimentele nobile, ne trezește dragul de viață și dorul de frumos.
 
Cu siguranță că din acest dor și drag de oameni au apărut capodoperele muzicale, care V-au făcut cunoscut lumii. Suntem tentați să credem că din același sentiment, dar și din dorința de a ne vedea mai buni, mai veseli, mai fericiți ați compus această muzică înălțătoare, care astăzi a devenit un inestimabil tezaur și un patrimoniu universal, lăsat posterității.
 
Dragă Maestre, în numele comunității științifice, Vă mulțumim pentru tot ce ați creat pentru noi, pentru muzica și dedicația de-o viață, pentru dragostea Dumneavoastră, pentru îndemnul de a fi mai buni și venim și noi către această venerabilă aniversare a Dumneavoastră, în care marcați o vârstă a eleganței, cu alese cuvinte de gratitudine și urări de sănătate.
 
Să Vă ţină Dumnezeu mulți ani harul divin cu care V-a înzestrat, sa ne încântați cu melodiile legendare care V-au consacrat și să ne dăruiți încă multe clipe de farmec cu care ne-ați obișnuit.
 
Ne închinăm de sănătate, Maestre Eugen Doga!
La Mulți Ani!
 
Academician Ion TIGHINEANU,
prim-vicepreşedinte al Academiei de Ştiințe a Moldovei