Proiect Genius

2017-05-16

Descrierea concursului

Concursul „Cel mai bun elev inovator GENIUS” este organizat în scopul stimulării creativităţii şi capacităţilor inovaţionale ale elevilor; transformării cunoştinţelor teoretice în mostre şi prototipuri tehnice; încurajării spiritului creativ şi ingeniozităţii în rândul tinerii generaţii precum şi asigurării dezvoltării ţării în perspectivă.
 
Concursul este organizat anual, începând din 2008, de către Academia de Științe a Moldovei în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic, Agenţia de Stat pentru Proprietate Intelectuală, Universitatea și Liceul Academiei de Ştiinţe.
De la o ediție la alta Concursul Naţional „Cel mai bun elev inovator GENIUS” a avut un ecou puternic în toată republica, a devenit un adevărat izvor intelectual a copiilor și tinerilor din Republica Moldova, reprezentând o arenă de valori si idei inovative.
 
Rata de participare anuală este de circa 150 de elevi de diferite vârste din toată republica. Până în prezent au participat la cele 9 ediții peste o mie de elevi, părinți și profesori.
 
Organizare
Concursul se organizează în baza unui Regulament aprobat de CSSDT al AȘM la zece categorii tematice:
1. Mecanică;
2. Electro-mecanică;
3. Robotică;
4. Ecologie;
5. Energie regenerabilă;
6. Tehnologii informaționale (programe, aplicaţii software, algoritmi, ect.);
7. Ştiinţe exacte (matematică, fizică, biologie, chimie etc.);
8. Agricultură şi Biotehnologii;
9. Sănătate şi medicină (cosmetică, suplimente, produse alimentare, etc.);
10. Creație.
 
Echipa de jurizare este alcătuită din personalității notorii, academicieni, cadre didactice, specialiști în domeniile respective și se aprobă anual la CSSDT. 
 
Cei mai buni elevi inovatori se bucură de premii, diplome și medalii.
 
Toți participanții la concurs beneficiază de un premiu de încurajare de 100 de lei și de cadouri din partea organizatorilor.

Agenda